Kutya vagy cica a családban? Tudtad, hogy a fogkő őket is érintheti? Sőt! Ma már egyfajta “népbetegség” kedvenceink körében! Rengeteg kisállat szenved a fogkőtől, de sajnos sok esetben a gazdik nincsenek tisztában a problémával. De hogy mit lehet tenni? Mi a megoldás?

Természetesen, mint minden betegség esetében, itt is elmondható, hogy a megelőzés a legegyszerűbb, legolcsóbb és legkellemesebb! 

Íme egy kis összefoglaló a problémáról, az okokról, a kezelésről és a természetesen a megelőzésről!

A fogkőről:
A fogkő igen nagy gondokat okozhat kutyáknál és cicáknál egyaránt. A fogkőképződés elhúzódó, hosszas folyamat, amely sajnos előbb-utóbb majdnem minden kiskedvencet érint.

Kialakulása:
A fogakon egyre több lerakódás képződik, amely az elfogyasztott táplálékból, nyálból és baktériumokból áll. Ez idővel pedig egyre csak több lesz. A fogkő kialakulását, súlyosságát leginkább a rágás hiánya okozza, így a könnyen, rágás nélkül lenyelhető ételek, a maximum egy-két roppantással szétrágható tápok, nedves eledelek nagyban hozzájárulnak a problémához.

Következmény
A legnagyobb problémát önmagában nem a fogkő, hanem a rajta megtelepedett baktériumok okozzák. A fogkő komoly fájdalmakat okozhat és akár fogvesztéssel is járhat!  Emellett az íny is veszélyben van. Az íny begyulladása, súlyos esetben elsorvadása rendkívül veszélyes és fájdalmas! A fogkő egyik legnyilvánvalóbb jele a rossz lehelet, vagy a megváltozott étvágy, táplálék elutasítása. Általában ezek hívják fel a gazdik figyelmét arra, hogy valami nincs rendben kedvencükkel.

Kezelés
A kialakult probléma kezelése a fogkő eltávolítás, súlyosabb esetben a foghúzás a megoldás. Ezt a beavatkozást orvosi rendelőkben, néhány esetben kisállat kozmetikában végzik. Súlyosságtól, mennyiségtől, az állatt méretétől függően egy kezelés ára akár több tízezer forint is lehet.

Megelőzés
A fogkő megelőzésének a titka a rágás – és itt most nem arra gondolok, hogy változtass kedvenced étkezésén. 

DE mielőtt fejvesztve rohannál és összevásárolnál mindenféle jutalomfalatot, táplálékkiegészítőt és haszontalan játékot – a fele fizetésed otthagyva, mutatok Neked egy szuper kis eszközt, amit imádni fogtok! Te is és persze kedvenced is!

 

Szilikon fogtisztító kutyáknak

Szóval mint már fent említettem, a legfontosabb dolog a rágás! A Szilikon fogtisztító egy szuper játék, amely kialakításának köszönhetően tökéletes a fogkő megelőzésére! 

A fogtisztító felszíne úgy lett kialakítva, hogy játék közben a lehető legalaposabban tisztítsa meg kedvenced fogait rágcsálás közben. Formájának köszönhetően kis barátod kényelmesen rághajta, játszhat vele. Az alján lévő kis talppal például a mancsai közé is foghatja. Szilikon anyaga kellően masszív ahhoz, hogy segítsen a lepedék eltávolításában, viszont megfelelően puha is, hogy az ínyhez gyendég maradjon. Különböző méretekben rendelhető, hogy a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki élvezhesse minden előnyét!

Nem kell kutyafogkefével, kutyafogkrémmel szenvednetek!

Kedvenced játék közben, kényelmesen, szórakozva tisztíthatja a fogait, így a baj elkerülése pofonegyszerű!

Kíméld meg magad a kellemetlenségektől, kedvenced a fájdalmaktól! Előzd meg a bajt a Szilikon fogtisztítóval! Na meg persze rengeteg pénzt is spórolhatsz a megelőzéssel!

Cicáknak is tökéletes választás! 

MEGNÉZEM A FOGTISZTÍTÓT

 

Fontos, hogy ez a Szilikon fogtisztító, akár csak a többi rágcsa, játék, táplálékkiegészítő nem távolítja el a fogkövet, megelőzésre vagy szintentartásra jó!

 

Ezekről a tartalmakról olvastál a bejegyzésben

7 990 Ft - 9 990 Ft
3 990 Ft - 4 990 Ft
Már csak
77 darab
maradt!
Jelenleg
4
ember nézi!

Négylábú kis kedvenc a családban? Tudtad, hogy a kutyák szájának, fogainak ápolása éppen annyira fontos, mint nálunk embereknél? A nem megfelelő ápolás hatalmas gondokat okozhat! De ne aggódj, a me...

Forgass és nyerj!

E-mail címed megadásával pörgesd meg a szerencsekereket az azonnali nyereményekért!

Email címem megadásával, és a játékban való részvétellel hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje. Adatvédelmi nyilatkozat

Köszönöm, most nem