Tombol a nyár, a kánikula, mindenkiről szó szerint ömlik a verejték. 💦 Az optimális hőmérséklet biztosítása nemcsak az otthonunkban fontos, hanem a munkahelyen is, hiszen a nap nagy részét ott töltjük.

Manapság már egyre több háztartásban és a munkahelyeken is klímával teszik elviselhetőbbé a forró nyári napokat. Csak bekapcsoljuk a légkondit, és meg is van oldva a kánikula okozta kellemetlenségek nagy része, mint például a bágyadtság, a folyamatos izzadás, rossz közérzet. Vagy mégsem?

Nem mindenki örül zavartalanul az otthoni vagy a munkahelyi klímák használatának, szinte folyamatos harc megy a klíma távirányítójáért, pontosabban azért, hogy ki határozza meg a helyiség hőmérsékletét.

Van, aki legszívesebben 16 °C-ra állítaná a klímát, van, aki megelégszik egy kellemesnek mondható 23 °C-kal, de sokan vannak, akik egyszerűen be sem kapcsolnák a klímát. De miért is?

Akadnak olyan családtagok, munkatársak, akik a megfázásért, az ízületi fájdalmakért a légkondicionáló berendezést okolja. Nos, nem alaptalanul❗

Az ideális hőmérséklet megteremtésénél alapszabály, hogy a külső és belső hőmérséklet közötti különbség ne legyen irdatlan nagy. Mondok egy példát: ha odakint 32 °C van, akkor bent ne legyen a klíma 18 °C-ra állítva. Ez nem helyes.

Ajánlatos légkondi használatakor, hogy a kinti és benti hőmérséklet közötti eltérés 6-8 °C közt mozogjon. Ez még kellemesen felfrissíti az embert, nem okoz kellemetlenségeket. Például, ha odakint 32 °C van, akkor a légkondicionáló berendezést elegendő 24 °C-ra állítani.

Fontos szabály, hogy a testünket közvetlenül ne érje extrém hőhatás, azaz ne engedjük azt, hogy a klíma a hideg levegőt hosszasan ránk fújja, mert így az ízületek, izmok és szervek hajlamosabbá válhatnak a megbetegedésekre.

Amennyiben nem megoldható, hogy elkerüld a klímaberendezés „fújási szögét”, akkor a Klíma légterelő lemezt neked, munkahelyednek találták ki!

A Klíma légterelő lemez segítségével a légáramlás egyenletesebben oszlatható szét, így többé nem fogod magad kellemetlenül érezni, ha pont egy klíma közvetlen környezetében vagy.

Biztosítja a hideg levegő eloszlását a helyiségben, kiküszöbölve ezzel a diszkomfortérzetet. Mivel hatékonyan eloszlatja a levegőt a térben, ezért védve lesz minden olyan személy, aki közelebb ül a légkondihoz és esetleg érzékenyebb a klímahasználatra.

Klíma légterelő lemez

Szinte bármilyen klímára egyszerűen rögzíthető, telepítése nem igényel fúrást. Külön állítható a terelőlap magassága és iránya.

Tökéletes megoldás mind otthon, mind irodai környezetben, mellyel komfortosabbá tehető a helyiség hőmérséklete anélkül, hogy újból a klíma távirányító kezeléséért kelljen harcot vívni a családdal vagy a kollégákkal. 😉

Kedves Vásárlóink! Sajnálattal tudatjuk, hogy jelenleg ügyfélszolgálatunk technikai problémák miatt nem üzemel! Kérjük, email üzenetben vegyék fel velünk a kapcsolatot! Köszönjük szíves megértésüket.
00 nap 00 óra 00 perc 00 mp