Egészséges életmód, lemondások nélkül!

Még csak 3 hónapja hagytam fel a ‘magyaros’ szokásaimmal, de máris egészségesebb vagyok, és -6 kg-nál tartok! 

Mielőtt megköveznél, gyorsan írnék pár szót magamról!

Szóval, Kati vagyok, 48 éves, házas, 2 gyermek anyukája. Nagyjából 25 éve lett az én terepem a konyha, így mára már elég gyakorlottnak, ha úgy tetszik ‘sokatlátottnak’ tartom magam!

Főzés tekintetében eddig én is a nagy magyar átlaghoz tartoztam. Sajnálom, hogy ezt így le kell írnom, de valljuk be, ez így van. Mi magyarok húst hússal, zsírosat, zsírossal, szénhidrátot szénhidráttal készítünk és fogyasztunk.  Paprikás krumpli, töltött káposzta, rántott- és sült húsok. Mmmm! IMÁDOM őket!

Magyaros kaján nőttem fel, oda meg vissza vagyok értük, de nagyjából fél éve eljött az a pont, amikor azt mondtam, hogy eddig és ne tovább! 

Azt kezdtem érezni, hogy ezek az egészségtelen ételek egyre inkább hagyják meg nyomukat a testemen!  Égő gyomor, puffadás, teltségérzet, hasmenés és persze itt-ott némi felesleg.

Rengeteg módszert, diétát néztem és próbáltam, de gondolom sejtitek… Mindegyik szenvedés volt! Lemondani a kedvenceimről, azokról az ízekről, amiket gyerekkorom óta ismerek és imádok? Ideig, óráig megy, persze! De itt most nem arról volt szó, hogy egy hónapig így eszek és utána visszaáll minden. Meg persze a családra is gondolni kell!  Erőltessem rájuk az én ‘őrültségem’? Ők már az ötletet sem díjazták!

A család reakciója, a küzdelmem a lemondásokkal viszonylag hamar (de sok szenvedés és vita után) meggyőztek arról, hogy itt a diéta nem opció!

Olyan megoldás kell, ami nem jár ‘nélkülözéssel’.

Én egészséges akarok lenni, de nem akarok lemondani a már jól ismert és rajongásig imádott ízekről!

Ezután ezen a vonalon indultam el és kezdtem kísérletezgetni. Ami azt az időszakot a legjobban leírja az szerintem a rommá égetett kaja-tepsi kombó, ami annak lett az eredménye, hogy mások azt írták, hogy 0 olaj, kicsi víz, rá a hús és már mehet is a sütőbe. Ahhaa.. persze!

Bevallom, kilátástalannak tűnt az egész helyzet! Aztán egyszer csak, mint egy isteni csoda, megpillantottam Facebookon álmaim megtestesítőjét, a MastAir Fryer Légkeveréses Főzőkészüléket

A leírás szerint minimális olaj vagy víz hozzáadásával is el lehet készíteni a szokott ételeket, hiszen itt a forró levegő a lényeg, ami képes elkészíteni az életeket. Nézegettem a kommenteket és ledöbbenve tapasztaltam, hogy mennyien használják és imádják, dicsőítik! De most komolyan! Csak pont én nem ismertem?  Hasonló verziókat én is láttam már előtte, persze! De azok aranyárban voltak! 

Tudtam, hogy nekem KELL egy ilyen! Amikor megláttam az árát, egy pillanatra visszahőköltem, mert elsőre soknak tűnt. De aztán végigfutott rajtam, hogy előzőleg mennyi mindennel kísérleteztem már és azokhoz képest eltörpül ez az összeg, úgyhogy nem hezitáltam tovább, megrendeltem!

Ez volt nagyjából 3 hónapja. Azóta folyamatosan használom! De tényleg! Amióta megvan, alig használtam a sütőt meg a tűzhelyet, mert mindent ebben készítek el! Minden, ami a leírásban és a kommentekben volt igaz és működik!

Zseniális találmány, komolyan!

Amióta ezt a fantasztikus légkeveréses gépet használom finomakat eszek, több energiám van és még pár kilótól is megszabadultam!

Persze, ettől még ugyan úgy eszünk húst, krumplit stb., de zsírban tocsogó étel már rég nem került az asztalra! Az ízek pedig ugyan olyanok, sőt! Meg merem kockáztatni, hogy jobbak, mint régen! Nincs mindennek olyan állott, zsíros utóíze meg érzete. És persze az sem elhanyagolható, hogy jóval egyszerűbb vele a főzés!  Csak bedobálom az alapanyagokat, beállítom a hőfokot, az időzítőt és kész!

Plusz a pénztárcám is megérezte, hogy nem költök már olajra annyit, mint eddig! 😀

Mutatok néhány képet róla:

 

A hőfok egyébként 125 és 250°C között állítható, plusz van rajta egy olvasztó funkció is. Az időzítője pedig 60 percig állítható, szóval ha olyat készítek benne, amiről tudom, hogy mennyi idő kell neki, akkor csak beállítom és oda sem kell figyelnem! Imádom!

Ha Te is hasonló cipőben jársz, bátran merem Neked ajánlani ezt a fantasztikus készüléket! Nem fogod megbánni! Eheted a kedvenc ételeidet, nem kell lemondanod semmiről és diétákkal sanyargatnod magad! 

IDE kattintva szerezheted be Te is!

Köszönöm, hogy elolvastad! Remélem tudtam segíteni!

Minden jót!
L. Kati

Kedves Látogatónk! Sajnálattal közöljük, hogy telefonos ügyfélszolgálatunk jelenleg technikai okok miatt nem elérhető. Dolgozunk a probléma megoldásán, és amint lehetséges, visszatérünk. Addig is kérjük, hogy e-mailben keressen fel minket, és mihamarabb válaszolunk kérdéseire. Köszönjük megértését és türelmét!
00 nap 00 óra 00 perc 00 mp